Selectează o Pagină

Suntem incurajati sa consumam carne si lactate de la varste fragede. Suntem educati sa credem ca produsele de origine animala sunt sanatoase pentru corp si necesare pentru copii, care sunt in crestere.

De ce nu renuntam la aceasta dependenta?

Studiu dupa studiu a dovedit cat de nesanatos este consumul excesiv de carne si, cu toate acestea, productia de carne este in continua crestere. Si acest lucru se intampla din simplul motiv ca oamenii nu se simt afectati in mod direct.
Daca oamenii ar trebui sa sacrifice singuri animalele, cu siguranta ar fi mai putini oameni care ar consuma carne.

Motivele pentru care ar trebui sa reducem consumul de carne

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au publicat recent un studiu in “Revista de Medicina Interna JAMA”, care a analizat asocierea dintre proteinele de origine animala si cele de origine vegetala cu ratele si cauzele de mortalitate, precum si cu longevitatea. Cercetatorii au studiat aproximativ 130 000 de oameni timp de 36 de ani, le-au monitorizat alimentatia, stilul de viata, bolile si mortalitatea.
Studiul a descoperit ca prin inlocuirea unei mici cantitati de carne rosie procesata cu proteine de origine vegetala, participantii si-au redus riscul de moarte prematura cu pana la 34%. Si nu este vorba doar de carne; prin inlocuirea oualor cu proteinele de origine vegetala, cercetatorii au descoperit ca se poate reduce riscul de deces cu 19%. In acelasi timp, o crestere cu doar 10% a consumului de carne a fost asociata cu o rata a mortalitatii mai mare cu 2% si cu un risc de moarte din cauza unor probleme cardiovasculare cu 8% mai mare.

De ce lactatele nu sunt bune pentru corp

Reclamele la lapte spun, in general, ca lactatele sunt sanatoase si intaresc oasele, ceea ce este departe de adevar. Un studiu publicat in Revista americana de sanatate publica arata ca, de fapt, consumul de lactate mareste riscul de fracturi cu pana la 50%. Studiul a fost efectuat de medicul pediatru David Ludwig, de la Harvard, care a subliniat ca rata fracturilor este mai redusa in tarile in care nu se consuma lapte comparativ cu cele in care se consuma si a evidentiat importanta obtinerii calciului din surse vegetale si nu din lactate.

Cum ne vindecam dependenta de carne?

Multi oameni simt ca trebuie sa manance carne, dar este vorba doar de o conditionare psihologica la nivel subconstient. Atunci, de ce sa nu ne vindecam aceasta dependenta, furnizand corpului exact ce are nevoie? Exista multe produse care pot inlocui carnea de pui, burgerii, baconul si care nu implica niciun act de cruzime fata de animale, satisfacand in acelasi timp si poftele alimentare.
Acum se poate dovedi acest lucru si stiintific. Specialistul culinar de renume mondial, David Chang, a creat recent un burger vegetarian care contine hem, molecula care ne face sa fim dependenti de carne si care o face sa fie “atat de buna”. Molecula a fost recreata de Impossible Foods in urma fermentarii drojdiei, deci fara nicio cruzime fata de animale.

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2016/11/14/meat-we-dont-need-it-were-just-addicted-to-it/